Защо никога не трябва да готвите в надраскан тиган: отговорът на лекаря
- Здравни
- Текст:
Използването на стар, надраскан тиган за готвене е нездравословно, тъй като може да ви изложи на риск от рак
Пред британския The Sun за това говори д-р Пунам Десаи.
Според лекаря в тялото могат да попаднат милиони частици микропластмаса, които са „ендокринни разрушители“ и могат да причинят хормонален дисбаланс, проблеми с плодовитостта и дори да увеличат риска от рак.
Тиганите са с тефлоново покритие, за да не загори храната по време на готвене. Веднъж погълнати, химическите частици остават в тялото много дълго време, преди да бъдат освободени по естествен път.
Д-р Десаи също така отбелязва, че избягва използването на керамични тигани, които също могат да се надраскат. В този случай фрагментите проникват в тялото и причиняват увреждане.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
Следващото поколение iPhone ще предложи функции с изкуствен интелект
Ученически духови оркестри от цялата страна се надсвирваха в курорта Вършец
Eто къде се договарят големите сделки
Отпечатък от ходилото на древен гигант е на 12,5 милиона години
Макрон призова Европа да бъде готова за сдържане на Русия
Изчезването на слънчевия "щит" съвпада с разцвета на живота преди 590 милиона години
Учени: досоляването на храната увеличава риска от рак на стомаха с 41%
Небивал скандал: изгониха финалист от Евровизия
Бразилски спортисти ще пропуснат Олимпиадата, стават доброволци спасители
КЕШ клуб
300
3 000
30 000